top of page
tuba.png
Clarinet.png

Den Rullende Koncertsal

Klassiske børnekoncerter 
til hele landet

Foreningen GENKLANGE er henrykte over at præsentere en helt ny platform for klassisk musik til børn, Den Rullende Koncertsal, som blev til i samarbejde med bl.a. Nordeafonden og Den Obelske Familiefond. Den Rullende Koncertsal skal udvide samarbejdet med klassiske musikere landet over og tilbyde klassiske koncerter til børn og bamser i alle landets afkroge. Læs koncertprogrammet her!

 

Den Rullende Koncertsal er i al sin enkelhed en mobil scene, som er tegnet og bygget i samarbejde med vores samarbejdspartner Tiny-offices i Århus, der specialiserer sig i store kunsthåndværksprojekter på hjul. Scenen er formet som et kunstnerisk udformet hus på en 5 m vogn. Husets ene væg fungerer som en udfoldet scene, der indhylles af et stort oppusteligt telt og fortelt med plads til 60 børn og voksne og 5 meter til loftet. 

Både vognen og teltets inder- og yderside er udsmykket af den ikoniske børnebogsillustrator Jan Mogensen og fremstår eventyrlig og legende med dansende klassiske instrumenter overalt. Teltet er opvarmet, så børnene kan have deres indendørs tøj på og bevæge sig til musikken samt interagere med vores musikere under og efter koncerten. 

 

Koncertsalen kunne første gang opleves på kulturmødet på Mors d. 24.-26. August 2019, med GENKLANGE-koncerter og koncerter af lokale musikskoleelever.

 

Projektet med den rullende koncertsal er drevet af en ambition om at få den klassiske musik ud til hele landet og facilitere koncerter med lokale klassiske ensembler, som passioneret har skabt kvalitetskoncerter for de yngste.

 

Koncertsalen er støttet af Nordeafonden og Den Obelske Familiefond.

8F92E456-F782-48F0-8255-2CAD6028D834_1_2
17A54058-3FB3-4ADB-AE3B-621FF4ADE002_1_2
IMG_0903.jpeg
nordeafonden.png
Obelske.png

Sådan opfinder man en rullende koncertsal

Tegn en idé

Genklange har tegnet og opfundet sammen med vores scenebygger Jonas Pind. Her fandt vi ud af, at der skulle være plads til masser af børn, god lyd, varme, toilet, håndvask og navn på Den Rullende Koncert - og efter vi havde snakket længe, tegnede vi en sketch.

GYBJM2KzRvOjHv%tYqWFlg.jpg

Modellen

Den rullende koncertsal 1.png
6yi7ONetT9Ot8Gtfmb90jw.jpg

Første opstilling

F453FD36-61BF-4103-9209-9CB8E3EC2C4C_1_2

Opvarmet telt og plads til alle

Koncertsalen omfavnes af et opvarmet telt, med plads til 60-70 par dansende fødder, og fortelt til overtøj og sko

  • Facebook logo
bottom of page