top of page

Musikopgaver

Jeg har i dag lavet endnu en af mine "Farvelæg efter instrumenter" - tegninger og selvom jeg ikke er den store tegner, så synes jeg, at den er blevet okay. Det er jo ret enkelt og jeg håber I får ligeså meget hygge med den, som vi har haft herhjemme.

Det er i hvert fald en oplagt mulighed for at lægge dagens travlhed fra sig og fokusere på den hyggelige stund med børnene. Undervejs kan I også tale om de forskellige instrumenter og om, hvordan man spiller på dem.

Som I måske har bemærket, er de opgaver, jeg lægger ud på bloggen nu til salg via hjemmesiden. Jeg håber på Jeres forståelse for, at opgaverne ikke er gratis længere - jeg synes dog, de er meget billige (6,95 for denne opgave). Jeg fortsætter med at lægge gratis ting op i form af filmklip, historier, anmeldelser og andet godt.

Hvis I vil være sikre på, fortsat at kunne downloade opgaver gratis, så er der mulighed for at melde sig ind i GENKLANGE. Se mere her!

God fornøjelse :-)

Farvelæg_efter_instrumenter_-_elefant_m

På denne regnfulde mandag, er der god mulighed for at sidde indenfor med en varm kop kakao/ kaffe eller te og hygge. Så hvorfor ikke bruge tiden på en lille sjov GENKLANGE-opgave sammen med børnene.

 

I dag har jeg lavet en lille opgave, der handler om instrumenter og det at kunne se detaljerne i disse instrumenter. På arket er der fotos af de hele instrumenter og ligeledes fotos af dele af disse instrumenter. Og så er det bare at finde ud af, hvilke små dele, der passer til hvilke instrumenter og sætte streg imellem disse. Det er oplagt samtidigt at tale med børnene om, hvad instrumenterne hedder, hvordan de ser ud og lyder og hvordan man spiller på dem.

God fornøjelse og rigtig god dag!

lille del til stor del blog.jpg

Denne dag, hvor vi skifter til solhverv, vil jeg lægge en lille aktivitet ud - for dem af Jer, der følger min blog, kan I se, at det er tema med variationer :-). Det handler om, at børnene kan farvelægge efter instrumenter og når alle felter er udfyldt, er der blevet skabt en fin lille tegning i farver. Det er oplagt, at I voksne taler med børnene om instrumenterne undervejs og måske også om, hvordan man spiller på dem.

Jeg har selv skabt aktiviteten, så jeg håber, at I kan leve med den måske lidt ringe kvalitet af billeder, der er i.

Og en anden ting - nu har jeg jo lagt en del aktiviteter ud igennem tiden - og hvis nu nogen af Jer har brug for noget særligt, jeg laver/ anmelder/ omtaler, så ville det være rigtigt fedt om i skrev til mig på gabriella@genklange.dk

Det er jo ikke altid min fantasi rækker til det hele :-)

Rigtig god dag og god fornøjelse!

farvelæg_efter_instrumenter_-_bamse.jpg

Denne dag, hvor sneen så småt er begyndt at falde på den kolde jord, vil jeg berige Jer alle med en lille leg fra GENKLANGE :-).

Den minder om en leg, jeg har lavet tidligere her på bloggen, der hed "Find violinens bue", men nu handler det så bare om at finde trompetens mundstykke (det lille stykke, der sidder for enden af trompeten, hvori trompetisten blæser ind i).

Så fat en blyant eller lignende og tegn Jer igennem billederne af instrumenterne - men KUN igennem de instrumenter, som man blæser/ puster ind i. IKKE nogle af de andre - så kommer I bare på vildspor :-)

Tilsidst skulle I gerne nå til smiley'en, hvor mundstykket er. Jeg håber, jeg har fået lavet den korrekt, ellers må i lige sige til - jeg blev vist lidt billed-blind tilsidst.

God fornøjelse og rigtig god vinterferie, når I når dertil!

Find trompetens mundstykke.jpg

Kære alle

 

Downloades her!


Jeg håber I har haft en rigtig dejlig jul og jeg ønsker Jer alle et godt, godt nytår.

Her i januar måned kan det godt virke meget koldt og mørkt, men så er der ikke noget bedre end at sidde indenfor med en varm kop kakao, lidt dejlig musik i højtalerne, farveblyanter på bordet og en tegning, der virkelig trænger til at blive farvelagt.

Og det har jeg minsandten lige
her :-). Et hyggeligt lille bamseorkester, der allerede er godt i gang med musikken.

 

Mens børnene farvelægger, kan I jo tale om de forskellige instrumenter, om hvordan man spiller på dem og hvordan de lyder.


Men der skal jo også lidt godt musik til og her foreslår jeg et stykke.


Bachs Air, der her spilles af violin, cello og tværfløjte og derfor passer godt til nogle af bamsernes instrumenter:

Rigtig god fornøjelse :-)

Orkester_til_farvelægning_jpg.jpg

Så.....nu kommer der endeligt nyt her på bloggen. Jeg er frygtelig ked af, at det ikke er sket før og jeg vil gøre, hvad jeg kan for, at det ikke kommer til at ske igen!

Der har den sidste tid været meget herhjemme på den private front og det har taget al min tid. Men....nu ser det ud som om, at de musiske idéer atter er kommet til mig og så er det jo bare om at komme igang :-)

I dag har jeg lavet en lille opgave til de mindre børn: Musiske par.
På billedet er der en massse fotos af ting, der har med musik at gøre. Disse skal parres med hinanden to og to, så de passer sammen. Så sæt Jer ned med børnene, sluk mobilen og tv, og lad dem sætte streger imellem de rigtige par. En god idé er, at lade stregerne være forskellige farver, så I kan finde rundt i dem. Hvis I har overskud, så prøv at snak med børnene og de forskellige elementer - om hvordan man spiller klaver/ violin, dirigerer osv.

GENKLANGE er i øjeblikket ved at indrette et interaktivt klassisk musiksted for børn i Gentofte, her vil det være muligt for børnene at lege med Mozart dukker, gætte instrumenter, lytte til vandmusik og meget mere. Hvis I er interesserede i at følge med her, så skriv Jer op til vores nyhedsbrev på:
NYHEDSBREV

Hav en rigtig dejlig solrig dag og god fornøjelse med endnu en musikalsk leg fra GENKLANGE.

Musiske par.jpg

Så er der endeligt et indlæg fra min side. Der er jo en lille gut herhjemme på nu 7 mdr, der tager megen af min tid, så de idéer, jeg får, ikke lige når ud på bloggen....

Men....denne gang har jeg lavet en lille hyggelig aktivitet til børnene (4 - 6
år), som handler om at kunne identificere instrumenter og lære deres navne at kende. Dette er "skjult" i en leg, hvor barnet skal finde violinens bue ved at tegne en streg imellem alle instrumenterne.

Børnene kan sagtens lave den selv, men de lærer mest ved at lave den med en voksen, der kan fortælle dem om de instrumenter, der er fotos af.

God fornøjelse!

Find trompetens mundstykke.jpg

Så har jeg fået lavet en lille farvelæg efter instrument tegning :-). Det er den gamle kending, der er lagt i musikalske folder, hvor børnene (eller de voksne?) skal farvelægge felterne med de farver, der passer til det pågældende instrument


Det er jo oplagt undervejs at tale med børnene om de forskellige instrumenter, hvordan de ser ud og hvordan de lyder. Der er masser af youtube klip med alle, hvis børnene er interesserede. Temaet for tegningen er vinter og også lidt jul. Vi er jo ikke helt nået hertil, men derfor må vi vel godt være lidt i forkøbet her :-)

Jeg ønsker jer rigtig god fornøjelse med tegningen og jeres snak om instrumenter.

Og samtidig en rigtig god efterårsferie.

Page1-10 kopi.jpg

Jeg så lige denne sjove idé på nettet. En Sudoku opgave med musikinstrumenter :-). Så nu har jeg lavet en selv til jer, som i kan hygge jer med på disse regnfulde forårsdage sammen med børnene. Jeg har selv løst den, så den burde være ok ;-).  Jeg vil sige den er til børn fra 4 år.

En god idé undervejs er naturligvis at tale med børnene om instrumenter, som er med - trompet, guitar, harmonika (accordion) og violin - hvordan spiller man dem, skal man blæse i dem, trække eller spille på strenge? - hvordan holder man dem?

I kan også sætte et stykke musik på med de forskellige instrumenter, så kan børnene jo høre dem direkte :-)

God fornøjelse!

Sudoku med instrumenter.jpg

I dag har jeg lavet en lille opgave med musikinstrumenter. Som så mange gange før, kopierer den almindeligt kendte lege for børn, bare med et musiktema.


Denne gang handler det om at genkende et mønster og udfylde de efterfølgende
tomme felter med det rigtige. Jeg gætter på, at målgruppen her er de 3-4 årige, i hvert fald hvad jeg selv kan huske med min egen datter, men jeg kan jo godt tage fejl. Så prøv den og se, hvad i synes.

God fornøjelse!

Gentag_instrumentmønster_.jpg

I denne regntid, passer det rigtigt godt at finde aktiviteter, hvor man kan side indenfor og hygge sammen. Derfor har jeg fundet endnu en lille musikleg frem, der både gør børnene bevidste om instrumenter, men også er med til at udfordre dem på tal.

Det er den velkendte leg med at tegne en streg fra tal til tal, så legen er nok heller ikke ny for børnene. Målgruppen er de 4 - 5 årige vil jeg sige - de kan måske allerede tælle langt og synes det er sjovt at løse sådanne små opgaver. Når i har lyst opgaven, kan i jo tale lidt om, hvad det er for et instrument, hvordan man spiller på det, hvordan det lyder osv.


God fornøjelse!

Jeg vil i denne forbindelse også opfordre alle, der skulle have lyst til at komme med indlæg til bloggen til at skrive til mig på gabriella@genklange.dk. I ved jo bedst, hvad der passer til børnene hos jer og det vil være skønt, hvis i vil dele det med os. TAK :-)

preview.jpg

Jeg vil først og fremmest ønske jer alle et rigtigt, rigtigt godt nytår og jeg håber 2015 vil bringe jer glæde, kærlighed og masser af god musik :-)

Som det første indlæg i det nye år kommer jeg her med en lille stavekode leg. Den er egentlig ganske ligetil - ud fra hvert instrument, er der nogle streger med nogle former under. Til hver af disse former hører et bogstav, som i kan se nederst på siden. Børnene skal så finde det bogstav, der passer til og skrive det på stregen. Derefter kan i sammen læse ordet og tale om instrumentet, der hører til.


God fornøjelse med stavningen!

Stavekoder 2.jpg

I denne søde (og travle) juletid har jeg lavet en lille "find instrumenterne leg" til børnene. Den er egentlig lige til - på foto'et med vandfaldet og de mange grønne blade gemmer der sig 6 forskellige instrumenter, der hver bliver vist to gange.

Prøv at se, om I kan finde alle de 12 instrumenter, som der er billede af under foto'et og sæt ring om dem. Den er til den lette side, så jeg vil sige at målgruppen er de 3 - 4 årige.

God fornøjelse!

Find instrumenterne.jpg

I dag synes jeg det, kunne være hyggeligt at fortælle om en lille aktivitet, som jeg tit laver med min datter i forskellige variationer. Det handler om at lade barnet tegne mens de lytter til klassisk musik og på den måde blive dels inspireret af musikken og dels have musikken som en naturlig del af hverdagen.

Lige nu regner det udenfor, hvor jeg bor og det inspirerer mig til at bruge musik med vand. Jeg har fundet et dejligt lille stykke af Claude Debussy frem, der hedder Deux Arabesques no. 1 og jeg synes det lyder som vand, der løber afsted i en bæk - nogle gange løber det frit, andre gange rammer det en sten, andre gange igen springer en lille fisk op.

 

 

 


Jeg vil foreslå, at I spiller musikken mens børnene får lov til at farvelægge og tegne videre på den tegning, jeg har lagt ind her. I er selvfølgelig meget velkomne til at lade børnene tegne det, de vil, men jeg synes, der kan være fordele ved at give dem nogle retningslinjer. På den måde kan vi hjælpe børnene til at lytte mere fokuseret.

God fornøjelse!

coloring pictures of fish (3).jpg

Kære læsere
 

Som i nok har lagt mærke til, lægger jeg ikke så tit som tidligere nye indslag ud på bloggen. Det er ikke af ugidelighed ;-), men fordi jeg har meget travlt med de andre aktiviteter, jeg også arbejder med, nemlig foreningen GENKLANGE, som jeg er formand for. GENKLANGE arrangerer klassiske koncerter og workshops for børn hver måned, men der sker hele tiden nye tiltag, som jeg nok skal løfte sløret for, når tid er.

Men... så tit, jeg har mulighed for det, vil jeg selvfølgelig lægge noget ud her på bloggen, så børn og voksne hele tiden har noget at lege med omkring den klassiske musik. Denne gang har jeg valgt at lave en find-ord-quiz til jer á
la den, der ligger andetsteds på bloggen, men selvfølgelig i en ny udgave. Quizzen er mest for børn, der kan stave, for det handler jo om at finde skjulte ord i en stor firkant af bogstaver. Men for de meget entusiastiske og for de børn, der er gode med bogstaver, kan den nok også godt løses - sammen med en voksen, selvfølgelig :-).

God fornøjelse!

Find ord quiz.png

Så har jeg lavet endnu en lille tegning, hvor børnene kan hygge sig med at farvelægge felterne efter instrumenter. Jeg synes denne slags tegninger er en rigtig god måde for børnene at få de forskellige instrumenter ind i deres daglige bevidsthed på en naturlig måde. Og så er det også en god mulighed for forældrene at tale med børnene om, hvordan instrumenter lyder, ser ud osv


Jeg havde lagt tegningen på vores sofabord og i morges løb min datter på 4 år glad hen til den og beordrede mig til at finde hendes farver frem så vi kunne begynde at male :-) - og så har vi farvelagt hele morgenen. Meget hyggeligt.

Jeg håber I
hygger jer ligeså meget med tegningen sammen med Jeres børn eller børnebørn.

God fornøjelse!

Mal efter instrumenter hus.jpg

På denne fredag lige før lukketid :-), deler jeg to søde farvelægningstegninger med Jer. Imens børnene farvelægger kunne det være oplagt for de voksne at tale lidt om det instrument, der er på tegningen - hvordan det lyder, ser ud, om det kan spille svagt eller højt osv.

Dagens tema er guitar og udover tegningerne, kommer jeg også med nogle forslag til, hvilken musik I kan spille for børnene eller endda lade børnene se, da det er video'er fra Youtube. De to musikforslag jeg kommer med, synes jeg begge er spændende både musikalsk og visuelt, så der er noget for børnene at se på, mens musikken kører.


 

 

Den første er til pigerne - en guitarspillende Hello Kitty.
Som musikklip hertil anbefaler jeg Piazzolla.

Det er et klip med en guitar kvartet, der er rigtigt gode til at visualisere musikken spændende. Og så er det kun piger, der spiller - seje piger endda :-)

Coloring-Pages-of-Hello-Kitty-Playing-Mu

Til drengene (og måske også pigerne?) er der Spongebob - nu med guitar.

Her vil jeg anbefale følgende stykke guitarmusik fra Carmen:


Denne opførelse er også spændende at se på og det er fire seje fyre, der spiller og det er tydeligt at se, hvor fedt, der synes det er at spille sammen. Her er der også mulighed for at tale lidt om, hvad det vil sige at spille sammen - for eksempel, at man skal lytte til hinanden, være enige om tempo og koncentrere sig.

God fornøjelse og god weekend!

the-friends-spongebob-and_4baba1aea7fca-

Denne gang har jeg valgt at vise jer en lille sød tegneopgave til de børn, der har lært at tælle lidt - nærmere bestemt til 34 :-). Det er den kendte idé med at forbinde tallene med en streg og til sidst danner stregerne så et billede.

Jeg kan huske, at jeg selv som barn var meget glad for disse slags tegninger og selvom jeg måske godt kunne se, hvad billedet skulle blive til, så var det at forbinde tallene alligevel sjovt. Jeg blev samtidigt også stolt af, at jeg faktisk kunne klare opgaven og se resultatet med det samme.

Så jeg håber, i får en hyggelig stund med opgaven.

Som tidligere sagt, vil jeg rigtig gerne modtage ønsker fra jer angående typer af aktiviteter, så hvis der er noget i gerne vil have mere af, så skriv endeligt til mig.

Violin med tal til tal.jpg

Der er rigtigt mange af mine læsere, der har fortalt, hvor glade de er for det farvelægningsbillede, jeg tidligere lagde ud her på bloggen. Dér skulle man farvelægge felter efter noder. Og i forlængelse af denne succes :-), kommer her en lignende aktivitet - denne gang med instrumenter. Jeg har siddet og moret mig med at lægge instrumenter ind i de passende felter og nu er den klar til brug og glæde for alle.

Min datter på 4 år tog fat i den forleden dag, da den lå på bordet og lige var blevet færdig. Hun syntes det var rigtigt sjovt at finde de rigtige farver (som selvfølgelig skulle være lige præcis de samme nuancer ;-)) og udfylde felterne. Lidt efter lidt dannede der sig et sødt, farverigt billede og en meget større indsigt i de forskellige instrumenter, som vi talte om undervejs.

Jeg håber i får samme hyggelige oplevelse med jeres børn og denne musikaktivitet.

Farv efter instrumenter. .jpg

Som i ved, synes jeg det er rigtigt sjovt at lede efter aktiviteter med klassisk musik alle vegne, hvor jeg kan komme til det. Der går jo nærmest sport i at se, hvilke mange idéer, der løber rundt derude i verden. Men at finde idéer og aktiviteter på dansk er straks sværere og heldigvis har jeg fundet nogle gode måder selv at skabe disse.

Ligesom i forrige indlæg, får i også i dette, en prøvesmagning på mine egne kreationer :-). Der er mange flere på vej, nu jeg kommet i omdrejninger og dem vil jeg naturligvis blande med de mange idéer, jeg får udefra.

Denne gang har jeg lavet en musikalsk kryds og tværs. Det er en almindelig billed-kryds og tværs men denne gang med instrumenter, som børnene skal kende navnene på,
for at kunne skrive dem i de rette felter. Krys og tværs'en kan laves af både større børn, der allerede kan skrive og også de mindre børn med hjælp fra en voksen.

God fornøjelse :-)

Musikalsk_kryds_og_tværs.jpg

Så er det igen tid til et lille indslag her på bloggen :-). Denne gang har jeg lavet en find ordene - kryds og tværs. Det er den gammel kendte leg med at finde ord, der er skjult i et stort bogstavfelt. Jeg har dog bare lavet den med lette musikord og på denne måde, kan de børn, der er begyndt at skrive og læse, lege en sjov leg og samtidigt opfriske bevidstheden omkring musik og musikinstrumenter. Jeg håber i synes om den og skulle der være brug for løsningen, så sender jeg den naturligvis gerne ud til jer ;-).

Jeg vil også opfordre alle mine læsere til at komme med forslag, idéer og eller ønsker til fremtidige indlæg. Der er allerede flere der har "bestilt" forskellige genrer og det er jo skønt, hvis jeg kan imødekomme de interesserer, som i hver især skulle have.

God fornøjelse!

Skærmbillede 2014-05-06 kl. 11.23.42.png

Her på en solrig fredag lægger jeg en lille farvelægningstegning ud. Den er sød og helt sikkert populær hos pigerne, da det er Minnie Mouse, der spiller violin.

Her er der god mulighed for at snakke lidt om violinen med børnene, mens de farvelægger - hvordan lyder en violin? Hvordan spiller man på den? Hvad er den lavet af? Osv.

Måske kan i endda også høre et lille stykke violinmusik til? Fx Beethovens Romance:

daisy-is-playing-on-violin-coloring-page

Vi herhjemme er rigtigt glade for at tegne og farvelægge og vi bruger tit allerede optegnede figurer, som vi så kan lægge lige de farver på, vi har lyst til. Nogle af disse figurer finder jeg på nettet og nogle gange bliver det med musikinstrumenter der relaterer sig til den klassiske musik. Derfor tænkte jeg at det ville være oplagt at dele enkelte af disse med jer. Jeg er sikker på, at i sagtens kan finde en del selv derhjemme ved bare at google, men nu får i en foræret via denne blog.

God fornøjelse :-)

music-coloring-page-10.gif
  • Facebook logo
bottom of page