top of page

Næste festival:
Sansefestival for børn, 2-3. september 2022

- Teater. Klassisk musik. Rullende Koncertsal. Sansehave

 

 

Teaterværkstedet Madam Bach

Gratis entre. 3-7 år med familier. 

Kulturelt Videnscenter for Børn

Teaterværkstedet Madam Bach 

Jernaldervej 35

8300 Odder

odder foto.jpeg

(Fredag d. 2/9 kun for inviterede daginstitutioner)

Lørdag d. 3/9 for alle :-)

Teaterforestillingen DU ER HER af Madam Bach
WORKSHOP + KLASSISK KONCERT FOR BØRN i GENKLANGEs Rullende Koncertsal

Kom til hyggelige koncerter og workshops for børn i Danmarks første Rullende Koncertsal med både scenevogn og kæmpe telt. Her sidder børnene på måtter og der er plads til madpakker, dansende fødder og pludselige toiletbesøg. 

Man kan frit vælge mellem et eller flere tilbud.

Lørdag d. 3. september 2022:

11.00- 11.45 DU ER HER, teaterforestilling af Teaterværkstedet Madam Bach

DU ER HER- er en vandring gennem små og store lydlandskaber og sanselige øjebliksbilleder; om storbyens skove af skilte, om nattens mylder af stjerner, der viser vej over havet, og om at cykle jorden rundt – bare fordi man kan. For når man går ud i verden, bliver den større.

12.30 - 13.15 Musikalsk workshop med Gabriella Meinert-Medici

Her vil børnene skabe en madkasse med musikinstrumenter, de skal bruge i den efterfølgende koncert sammen med musikerne. 

Workshoppen ledes af Gabriella Meinert-Medici, leder af GENKLANGE, og varer i ca. 45 min, hvorefter der er en kort pause før den efterfølgende koncert, der varer i 30 min.

13.30 - 14.15 Koncert, “Musik i Madkassen”

Vi skal i skole og børnehave og vi har selvfølgelig vores musikmadkasse med. Kom og hør og vær med til en dag i skolen sammen med musikerne og en lidt sur klasselærer . Under koncerten vil børnene bruge de instrumenter, de har lavet i workshoppen. 

Efter koncerten er alle velkomne til at komme op og tale med musikerne og se nærmere på deres instrumenter. 

Musikerne er:
Johanna Quamme, violin
Adam McKenzie, cello
Friederike Hertel, klaver

Komponist: Peter Bruun 


Værket af Peter Bruun er støttet af Statens Kunstfond og Dansk Komponistforening og KODA kultur.

14.45 - 15.30 Koncert, “Farvernes forunderlige verden”

Fløjte- og guitarduoen Tvelys tager børn med på en musikalsk rejse ind i farvernes følelsesunivers og inddrager dem i musikken gennem nysgerrighed, leg og sang.

”Farvernes Forunderlige Verden” er en musikforestilling med nyskrevet musik af Lasse D. Hansen. På scenen er der seks kasser, tre i primærfarverne og tre i sekundærfarverne. I løbet af forestillingen åbnes og pakkes hver af de seks æsker ud, og hver af æskerne indeholder overraskelser, der relaterer sig til æskens farve. Børnene deltager aktivt i forestillingen, bl.a. som råbekor i den røde æskes 'Vredesang' og som farlige tigre i den orange æskes 'Tigersang'.

Musikere: 
Julius Ditlevsen, fløjte
Uffe Carl Hansen, guitar

Værket af Lasse D. Hansen er støttet af Statens Kunstfond og Dansk Komponistforening og KODA kultur.

Tidligere Festival:
Kulturmødet Mors, lørdag d. 27. august 2022, kl. 10.00 og kl. 13.15 (forskelligt program), Kulturfjorden

kl. 10.00: Musik i Madkassen

Denne koncert handler om musik i madkasser. Madkasser er måske ikke lige noget, man normalt forbinder med klassisk musik, men Peter Bruuns “Musik i Madkassen” - symfoni vil vise, at der er masser af musik i de madkasser, børnene hver dag har med i skole eller børnehave. Kom med og hør historien om børnene, der skal op og i børnehave og skole. Men de er søvnige, meget søvnige. Alligevel står de op og pakker deres madkasser i taskerne - madkasser, som senere vil komme til at kunne lave masser af lyd og musik. I skolen og børnehaven er læreren meget, meget alvorlig og taler med STORE, alvorlige bogstaver, for børnene skal hele tiden lære. Men i spisepausen kommer madkassen frem og samtidigt al dens musik og sjove lyde. 

Historien fortælles igennem 12 korte musikstykker. 

Før koncerten er en workshop for børn og deres familier, der leder op til koncerten “Musik i Madkassen” og alle kan være med. Her vil vi lave madkasser, som børnene kan tage med ind til koncerten og bruge undervejs, så de kan lave musik sammen med musikerne. Alle børn bør have en voksen med, der kan hjælpe med at klippe og lime lidt. Madkasserne må I selvfølgelig tage med hjem efter koncerten, så kan I selv lave jeres egen musik derhjemme. Det anbefales at være med til workshoppen før koncerten for at få den fulde oplevelse.

​Workshoppen ledes af Gabriella Meinert-Medici, leder af GENKLANGE, og varer i ca. 45 min, hvorefter der er en kort pause før den efterfølgende koncert, der varer i 30 min.

Program er således:

Kl. 10-10.45: Workshop
Kl. 11-11.40: Koncert

Efter koncerten er alle velkomne til at komme op og tale med musikerne og se nærmere på deres instrumenter. ​ 

Musikerne er:
Johanna Quamme, violin
Adam McKenzie, cello
Friederike Hertel, klaver

​Komponist: Peter Bruun 
​Værket af Peter Bruun er støttet af Statens Kunstfond og Dansk Komponistforening og KODA kultur.

kl. 13.15: Dyrebare dyr - Uropførelse


Denne forestilling er en blanding mellem workshop og mere ”almindelig” koncert, hvor børn og deres familie vil interagere sammen med de to musikere Johannes og Christina samt med komponisten af værket, Mogens Christensen. Og vi lover sjov og ballade og en mulighed for at komme ind under den musikalske hud og mærke musikken med mange forskellige sanser.

Koncerten indeholder nogle små musikstykker, der har ladet sig inspirere af dyr. Her møder vi bla. den frække og kælne kat, der fanger fluer i sommervarmen og en edderkop, der trisser rundt på sine otte ben og laver spind. Disse nye stykker bliver spillet af Johannes Søe på violin og Christina Bjørkøe på klaver, men lige så vigtig er, at vi som publikum også er med: Vi skal lave nogle af disse dyrs bevægelser med vores kroppe … Kan vi vrikke lige så frækt med rumpen som en kat? Kan vores arm “snakke” ligeså meget som en kattehale? Kan vi lege til, at vi er en fisk, der svømmer rundt og ser ud som om den kysser? Vi skal lave nogle af disse ting, mens musikken spiller og have musikerne til at lege med. Så hvem er musiker og hvem er publikum? Det må vi finde ud af – en ting er sikkert: vi skal både have det sjovt og høre hvordan dyr “lyder”, når de bliver omsat til musik.

Koncert og workshop varer i alt ca. 45 minutter. Efter koncerten er alle velkomne til at komme op og tale med musikerne og se nærmere på deres instrumenter. 

Violin: Johannes Søe Hansen
Klaver: Christina Bjørkøe
Komponist: Mogens Christensen (uropførelse)

Værket støttes af Statens Kunstfond og Dansk Komponistforening og KODA kultur

Ensembler:

Værker:

Peter Bruun: Musik i Madkassen

Mogens Christensen: Dyrbare Dyr

Johan Söderholm og Jan Hansen: Carmen Avis

Lasse D. Hansen: Farvernes Forunderlige Verden

Mette Nielsen: Endnu uskrevet

Ventus-1.jpg

DUO VENTUS – (Michaela Hansen, fløjte og Louise Anine Mogensen, klarinet) har modtaget flere prestigefyldte priser, senest bl.a. Léonie Sonnings talentpris og Carl-Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens legat. Deres tværkunstneriske projekt, CARMEN AVIS, fortæller historien om, at du kan overvinde frygt, og at det nogle gange hjælper at få støtte fra en ven. Animationsfilm og skyggespil indgår som en integreret del. Komponist og arrangør er Johan Söderholm og Jan Hansen, der har skrevet til duoen flere gange før. Animationsfilmen laves af Mikkel Mainz og animationsfirmaet Skjald.

ASYNJA SAXOPHONE QUARTET består af fire klassiske saxofonister og har, trods sit korte virke, allerede modtaget bestillingsstykker fra svenske og danske komponister samt spillet flere koncerter i Danmark og på Færøerne. Asynja har specialiseret sig i musikalske workshops i samarbejde med børn bl.a. i Genklanges regi. Asynja vil i samarbejde med komponist Mette Nielsen, Genklange og konsulenterne udvikle en workshop og musikforestilling, hvor tema mv. endnu ikke er lagt fast.

TVELYS – (Julius Ditlevsen, fløjte og Uffe Carl Hansen, guitar) tager børnene med på en musikalsk rejse ind i farvernes følelsesunivers og børnene inddrages gennem nysgerrighed, leg og sang. På scenen er der seks æsker, tre i primærfarverne og tre i sekundærfarverne. Hver af æskerne indeholder overraskelser, der relaterer sig til æskens farve. Børnene deltager aktivt i forestillingen, bl.a. som råbekor i den røde æskes 'Vredesang' og som farlige tigre i den orange æskes 'Tigersang'. ’Farvernes forunderlige verden’ har nyskrevet musik af Lasse D. Hansen, og uropføres ved KLANG Festival 2020.

PERNILLE & BALDER Pernille Bruun (sang) og Balder Neergaard (piano) er også et af Genklanges faste ensembler. Pernille er fastansat i Det Kgl. Operakor, tidl. i Vokalgruppen Ars Nova og Radiokoret. Balder har som solist og kammermusiker optrådt på bl.a. The South Bank Centre, Tivolis Koncertsal, DR Koncerthuset mm. Pernille & Balder vil i samarbejde med Genklange og konsulenterne sammensætte et forløb med workshop og musikforestilling, som bruger eksisterende dansk samtidsmusik. 

JOHANNES SØE HANSEN/ CHRISTINA BJØRKØE/ MOGENS CHRISTENSEN Johannes Søe Hansen (violin) er koncertmester i DR SymfoniOrkestret og Christina Bjørkøe er en prisvindende koncertpianist. De har stor erfaring med at optræde for små børn som et af Genklanges faste ensembler. Johannes Søe har desuden formidlet klassisk musik for børn i DRs tv-programmer sammen med Sigurd Barrett. Mogens Christensen er en fremtrædende komponist, Danmarks første professor i musikformidling og har stor erfaring med at formidle ny musik til børn. I samarbejde med Genklange udvikler de en workshop og forestilling med eksisterende dansk samtidsmusik.

ADAM MCKENZIE & Co. Adam McKenzie, cello, Johanna Qvamme, violin og Søren Møller, klaver. Denne trio har spillet mange koncerter i Genklange regi, og Adam McKenzie har desuden komponeret til Genklange projekter. Det er en trio med meget bred erfaring, højt kunstnerisk niveau samt børnetække, og de vil i samarbejde med Genklange og konsulenterne sammensætte et forløb med workshop og musikforestilling, som bruger eksisterende dansk samtidsmusik.

43509402_2156014364422233_5174441985355808768_n.jpg
Julius farver.jpeg
pernille ansigt I JPEG FORMAT.jpg
Johannes.jpg
Adam .jpeg

GENKLANGE takker af hele vores hjerte følgende støttere:

10686991_276757765866922_491048785783577333_n.jpg
Koda kopi.png
Dansk Komponistforening.png
HoffmannHusman_Logo2-blue.png
hjerte.png
  • Facebook logo
bottom of page