top of page

Rullende minifestival

- Samtidsklange for børn

Genklange _ AP Møller Fonden 3.jpg

Nu er GENKLANGEs Rullende Koncertsal ude på de danske veje med masser af klassisk musik, workshops og lege for og med børn - og bamser, selvfølgelig :-)

8F92E456-F782-48F0-8255-2CAD6028D834_1_201_a_edited.jpg

Foreningen Genklange, seks kammerensembler, syv komponister og to lydkonsulenter udvikler interaktive musikforestillinger med nyskrevet og eksisterende samtidsmusik samt undersøger, hvordan musikken bedst formidles for børn i 3-8 års alderen. Næste festival er i Viby og Hasle - se program her!

 

Musikforestillingerne udvikles i samarbejde mellem komponister, musikere og Genklange. De afvikles i Genklanges ’Rullende Koncertsal’, og skal være interaktive, så børnene medvirker på en eller anden måde. Der skal bruges enten rekvisitter (som bamser, legetøj, hverdagsgenstande, madkasser, skraldeposer), fortælling, film, dans, billedkunst eller andet tilsvarende, som en vigtig og integreret del af værket. Det skal være med til at fremme børnenes engagement, så det bliver sjovt, spændende og inspirerende for børnene.

 

Vi ser et stort potentiale i samtidsmusik for små børn i 3-6års alderen. Vi synes at musik og kunst skal være en naturlig og vigtig del af menneskers liv, og ikke mindst den musik, der skabes i dag. Og det rigtige sted at starte er med små børn, der ikke skelner mellem ”klassisk”, ”rytmisk” eller ”ny musik” i samme grad som ældre børn og voksne. De er åbne, umiddelbare og modtagelige, og med de rette rammer vil de få rigtig gode og udviklende oplevelser ud af forestillingerne. 

Ambitionen er, at workshops og musikforestillinger er sjove og engagerende, og at børnene og deres voksne derved får et positivt forhold til, og en generelt øget modtagelighed overfor samtidsmusik. Børnene er selv aktive, de bruger mange forskellige sanser og bliver modtagelige overfor nye lyde, nye måder at se verden på. De får et bredere musikbegreb, en øget kunstnerisk følsomhed og deres kreativitet, virkelyst og skabertrang styrkes. 

Rullende godt.jpg
Rullende sorø.png
IMG_0896.jpeg
Rullende loft.jpg

Vi er hjerteligt taknemmelige for støtte til festivalen fra: 

hjerte.png
Koda kopi.png
10686991_276757765866922_491048785783577333_n.jpg
HoffmannHusman_Logo2-blue.png
mølleren.jpeg
Augustinus Fonden primary logo Colour.png
boernekulturhuset_gul_cirkel_cmyk.jpeg
Dansk Komponistforening.png
  • Facebook logo
bottom of page